Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Anda Pasti MENGALIR AIR MATA Bila Mengetahui KISAH SEBENAR Shin Chan !!!

| November 28, 2015 | 8 Comments

Anda Pasti MENGALIR AIR MATA Bila Mengetahui KISAH SEBENAR Shin Chan !!! | Siapa yang tidak kenal watak anime Shin Chan kan? watak kenakalan dan kelincahan membuat ramai meminati kartun tersebut tidak kira kanak kanak dan dewasa. Tapi tahukah anda, ada kisah duka disebalik wujudnya watak watak dalam cerita tersebut.

1

Sebenarnya Shin Chan dan adiknya himawari wujud dalam dunia nyata sebelum watak tersebut wujud dalam anime. Shinchan diwujudkan dari imaginasi ibunya Misae Nohara (ibu shin chan). Ini kerana mengubat kerindui Misae terhadap mendiang shin chan dan mendiang himawari. Mendiang meninggal kerana kemalangan yang meragut nyawa kedua kedua anaknya. Oleh kerana itu, misae mengalami tekanan jiwa yang teramat sangat dan menjalani rawatan dengan menulis diari mengenai mendiang anak anaknya. Dan cerita Shinchan bermula pada tahun 13 April 1992. Dan sehingga kini cik en cuba mencari episod pertama yang memaparkan kisah sedih ini, tapi tidak menjumpainya, hanya cerita shin chan biasa dan tidak menjumpainya, mungkin ada pembaca cik en yang tahu? Seorang pengguna FB menambah….

2

Shin Chan … dia mati ketika umur 5 tahun dalam satu kemalangan ketika nak selamatkan Himawari yang sedang melintas jalan. Kedua beradik mati. Ibunya telah menjumpai krayon di tengah jalan di tempat kemalangan tersebut.

Akibat depresi, ibunya telah mencipta cerita mengenai kehidupan Shin Chan dan adiknya Himawari dengan kenakalan, gelak tawa dan keceriaan. Kisah itu dinamakan Crayon Shin Chan. Kisah imaginasi itu lalu dijadikan komik mingguan, yang kemudiannya dijadikan siaran TV. KREDIT NURFUZIE.

P.S. 1 – Kereta Alphard Ini Melanggar Seekor Lembu Di Melaka… Akibatnya Bakal MENGEJUTKAN Anda !!!
P.S. 2 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‪‎ICELAND‬ !!!
P.S. 3 – Rahsia Mengejutkan Di Sebalik Kemegahan Masjid Hagia Sophia Di Istanbul.
P.S. 4 – Inilah Taman Neraka Yang Menginsafkan Pengunjungnya.
P.S. 5 – PERNAH TENGOK 5 GAMBAR PROTON JEBAT INI ? MEMANG MENGANCAM !!!

Tags: , , , , , ,

Category: Informasi

About the Author ()

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. alven says:

  Tragik juga.. Saya juga prnah trbaca mgenai kisah di sbalik animasi yg lain, iaitu marsha and the bear, dan hello ketty.. Kisahnya pn mengerikan juga..

 2. firash says:

  dan yg d paparkan dlm anime crayon shin chan itu hanyalh khayalan ibu ny dek kerana terlalu rindu kan ank2 ny…tp yg sebernanya shin chan dan adik ny tak wujud..

 3. Awi says:

  Dunia ini penuh dengan hal yang mengerikan dan menyedihkan.oleh karena itulah fungsi agama di sini.agar membuat orang2 sadar akan kebaikan dan menciptakan hidup yang damai.bukan saling adu karena perbedaan.

 4. Grow Deuno says:

  Pengarangnya laki-laki..Yoshito Usui.

 5. syamsul efendi says:

  Hahaha, ngaco ini yang buat isu .

 6. Michelle says:

  iyah hoax. pengarangnya kan cowok. yoshito usui, dan justru tragis malah kisah pengarangnya, menghilang saat mendaki gunung..

 7. odrarniiash says:

  Sungguh menyedihkankan ya ..
  Rasanya seperti ngak percaya dengan cerita ini..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *