Kenapa Allah Pilih Nabi Isa Bunuh Dajjal.. Ini Jawapan Zakir Naik Yang MENGEJUTKAN !!!

| April 26, 2016 | 77 Comments

Kenapa Allah Pilih Nabi Isa Bunuh Dajjal.. Ini Jawapan Zakir Naik Yang MENGEJUTKAN !!! | Begini kisahnya…..Apabila hari kiamat hampir tiba nanti Allah akan turunkan Nabi Isa untuk menghancurkan Dajjal…Kenapa Allah memilih Nabi Isa..?

1

Dr. Zakir Naik mengatakan, Nabi Isa diturunkan untuk baginda membersihkan namanya, berkaitan peristiwa baginda disalib… Selain itu, sewaktu peristiwa Israk Mikraj baginda memberi salam pada Nabi Muhammad SAW…

Oleh kerana mengetahui kelebihan menjadi umat Nabi Muhammad maka baginda berdoa dan bermohon kepada Allah supaya diperkenankan untuk menjadi sebahagian umat Muhammad..

Maka doa Nabi Isa itu telah Allah Swt perkenankan..Sebab itu baginda diturunkan apabila hampir kiamat nanti…Seperti yang diketahui, ketika Nabi Isa diangkat ke langit dahulu, baginda masih bujang dan belum berkahwin. Turunnya baginda ke bumi, setelah berjaya membunuh dajjal laknatullah dikatakan baginda akan memerintah di dunia ini sehingga 40 tahun..dan baginda juga akan Allah temukan jodoh, diberi peluang berkahwin dan berkeluarga seperti nabi-nabi lain.

Sehingga sampai tempoh yang ALLAH beri, maka baginda akan diwafatkan..Dikatakan jasad baginda akan dikebumikan bersebelahan makam Saiyidina Umar Al-Khatab…Begitu kisahnya..

Kenapa Allah pilih Nabi Isa bangsa Isra3l bukan Nabi Muhamad bangsa Arab. KREDIT LELABAH.

P.S. 1 – Inilah Hasil Campuran Cuka Jalen Dan Softener Daia Yang Buat Ramai Suri Rumah TERSEYUM !!!
P.S. 2 – Inilah VIDEO JELAS Detik Penyanyi Dangdut POPULAR Maut DIPATUK Ular. Memang NGERI !!!
P.S. 3 – Kenapa Semut TAK HURUNG Coklat Cadbury Terbiar. Puncanya Sgt MENGEJUTKAN !!!
P.S. 4 – Inilah Cara HACK Whatsapp Pasangan Anda Dengan MUDAH Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 5 – 10 GAMBAR Bukti Lukisan Lawak GILA GILA Tahun 1993 Kini Jadi KENYATAAN !!!

Tags: , , , , ,

Category: Agama

About the Author ()

Comments (77)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Sya says:

    Dah lama dah tau dan klu ada org Islam yg tak tau ..nmpk benor jahilnya…N satu lagi tau tak apa yg Nabi Isa buat ketika tawaf di Baitullah ..???

    • Pairjacks says:

      Sebarkn ilmu tu tuan… Jgn kita mngatakn org laen jahil… Allah lebih tau diantara kita umatnya siapa yg jahil dan siapa yg UJUB… wallahuallam….

    • Dar says:

      Amboi.. senangnya menjahilkan orang. If you don’t have nice things to say, don’t say at all. Kalau dah cukup ilmu pengetahuan pun, tak perlu komen sebegitu.

    • kil says:

      “Nampak benor jahilnya” hiks. Sy bru tahu kisah ni. ‘Jahil’ sgt kah sy? Smua org pernah jahil.termasuk anda. Guna ayat yg baik agar tidak menyinggung perasan muslim lain 🙂

      “Dah lama dah tahu”
      Pernah bercerita tk kisah ni pd msyrkat? klau ada alhamdulillah. Klau tkde ‘dah lama dah tahu’ anda tu hny sekadar ‘Tahu’.

      Smoga kita terima manfaat 😀

      • Wanie says:

        Sya pun bru tahu.. tp sya bru tahu yg nabi isa akan berkahwin apabila turun ke dunia ini..
        #jahilkahaku

    • Biha says:

      Hurm. Takbaik ckp org jahil.. ada ilmu kongsi, ceritakan, hebah kan,

    • remy says:

      Ada ilmu bukan utk bersombong diri.

    • Huf says:

      Bukan jahil . kurang pengetahuan dengan dunia yang banyak menipu sekarang . kalau rasa dah tahu semua pergilah perjuangkan dakwah tulang belakang kepada islam . maaf kalau kasar .

    • anonymous says:

      Xbaik ckp cmtu.. Xsemua org cerdik pandai mcm awk.. Smua org ada kekurangan

    • Jahil says:

      Ape die?

    • hamba Allah says:

      maafla.. tapi komen sya agak kurang beradab la.. just nk tanya apa definisi jahil tu ya ?

    • rizal says:

      hebat nye kamu menjahilkan orang yg kurang ilmu.adkah kamu tahu A sampai z mengenai agama?

    • khai madara says:

      Jgn dok complain orang jahil…..bile anda tahu anda share dngn orang yg xtau…..bila anda kata orang jahil anda sangat sombong

    • pui2 says:

      Uish Dr segi ckp tu mcm ckp besar tu….sbb tu elok di beri cerite mcm ni…yang mne xtau boleh tau……semue manusia x perfect so kite blaja same2…sory mncelah….

    • Dee says:

      Kalau org jahil jgn hina.. Kdg kita rasa nak tegur.. Tp cara org baca mcm menghina.. Ada ilmu kongsi la.. Nak tgu Allah tanya apa kau buat dgn ilmu?

    • shitah says:

      Ape…

    • apishit says:

      Angkuhnyaaa bercakap

    • Queen says:

      Nabi isa buat apa?

    • Undefined says:

      Apebende ko ni..bongkak nak mampos

    • Matt says:

      Maaf sy tak tau…tp nk tau jgk

    • afif azman says:

      wah bongkaknya

    • fyra says:

      tak baik ckp org yg tak tau tu jahil ..
      belum tentu kite yg tau ni tak jahil 🙂

    • Chii says:

      Biar pun kita lebih dari orang lain, jgn riak. Kerana pasti ada org yg lebih berpengetahuan dari kita

    • naim says:

      Ye la awk tu perfect

    • Adi says:

      Apa yg di buat oleh nabi isa ketika tawaf ke baitullah,kalau anda tau kasih tau silahkan.bagi yg comen d atas

    • FA says:

      Amboi, senang je keluarkan perkataan ‘kalau ada orang Islam yang tak tau, nampak benor jahilnya’. Sebab tu orang baca sebab nak tau, dont ever simply like ‘nampak benor jahilnya’ mcm tu, even if you dah lama tau. And ada benda yang you tahu dan mungkin orang lain tak tahu, and ada yang orang lain tahu, and you tak tahu. So, be humble. Dont be judgemental. Just saying. Sorry if it hurts any. Thanks.

    • Ff says:

      Tak payah la nak bangga dan memperkecilkan orang yang tak pandai. Ajar la org dengan iklhas pun dah cukup. Dapat pahala bganda lagi.

    • Hamba Allah says:

      Angkuhnya cara jwb. Ingatla yea ilmu milik ALLAH. Juz because u know this info u think u r above everybody yg still mencari ilmu? Tolonglah sedar diri skit. Anytime Allah boleh ambil pengetahuan kau n will b the most jahil manusia of all

    • En Panda Kacak says:

      jgn la bongkak dgn ilmu anda.. yg xtau diberitahu.. xsemue berilmu seperti anda.. bersyukurla anda tidak terdiri drpd golongan yg jahil

    • Kayy says:

      Tidak perlu saudara riak…

    • jai says:

      bukan itu sebabnya saudara…ganerasi baru ada yang masih tak tahu jadi bersangka baik la saudara

    • Jeffri says:

      Kau asal riak sangat ni. Dosa sedara islam kau tanggung per bhai. Riak sungguh manusia setan macam kau ni.

    • Ann says:

      alhamdulillah sis terlebih dahulu mengetahui tentang hal ini. tak usah mengatakan orang yang tidak tahu itu jahil. boleh jadi mereka juga sedang memenuhkan ilmu didada juga. semoga kita semua beroleh ilmu yang bermanfaat dan dijauhkan dari perkara yang menimbulkan perasaan riak.

    • Naim says:

      Ape Dia buat?

    • Adri says:

      Saya rasa semasa nabi isa disalibkan.. nabi muhammad belum lagi dilahirkan. Bagaimana pula Dia blh bertemu dengan Nabi muhammad? Jarak antara dua peribadi ini adalah 620 Tahun. Selepas 620 Tahun..baru Islam diperkenalkan.

    • mohd syarel says:

      jangan terlalu angkuh

    • Arenuck Kecut says:

      Sbb tu kne sampaikan walau satu ayat sabda baginda. Jangan riak sangat dengan ilmu yg ade..akhir zaman ni..org yg berilmu tp kedekut ilmunya,bahkan memperlekehkan sesuatu bangsa atas kekurangan ilmunya..maka riak la maknanya..maafkan saya..saya juga kurang ilmu agama..jgn ada riak ilmu.

    • shah says:

      Belajarlah bende yang tidak tahu
      Jangan nak berlagak tahu

    • Firhat says:

      Maaf saya tak tahu..

    • mirul_sraf says:

      Knape org Islam Yg X tau psl benda ni jahil… X pernh plak dgr ustaz atau spe spr kte umat islam wajib Thu perkara ni .. sye bru bce n bru Thu mknanye sye jahil la?.. idts

    • kimi says:

      Tkyah la.ckp org jahil bodo .. sebesar zarah seseorang manusia itu dgn ilmu yg die ade .. tk cium bau syurga .. even ko kenal nabi isa tu mcm ko ngn bapak kau ..

    • Nabi Isa says:

      Agaknya Zakir Naik dan orang Islam selalu berwhatsapp dengan tuhan kot. Cukuplah mempermainkan agama lain.

    • amirul says:

      yg dah tahu xpa la jgn suka merendahkan org lain..xpayah takabur ..sombong..org sharekan cerita untuk menyebarkan ilmu kpda org yg belum tahu..org yg share ni jga dpat pahala..kita belum tentu..

    • Eyka says:

      Kita belajar…kau dh tau that mean kau kena bgitau orng lain supaya xjadii someone yg kedekut ilmu bukannya riak n rasa kau tu betul nk jahilkan orang…

    • Tak baik cakap besar,,, kita semua manusia di atas muka bumi ini adalah jahil, semakin kita belajar agama, semakin tunduk, semakin rasakan diri ini jahil kerana ilmu Allah itu sangat lah luas…….bukan makin berilmu makin sombong Dan rasa diri tu hebat, orang lain jahil….maaf

    • Hamba Allah says:

      Tak perlu nak riak please!!

    • Tok anjang says:

      Tau awk tu berilmu tp jgn nk riak , ramai yg jahil so bantu2 laa . Ayat tu jgn perli2 dgn prtnyaan .

    • Hilmi hakim says:

      Jangan mengata orng kita belajr sikit demi sikit tidk semua orng tahu kalau hati mereka tidk terbuka

    • san says:

      kome kalau tahu takyahla nak ek bebeno…syer ilmu tu bukannya nk kabo org yg lain jahil mike sorang je yg zuhud…dah lari konsep menuntut ilmu…ate kalau udah tau apa yg berlaku syer jer pahala pun dapat

    • Sahril Dav says:

      Sombong x bertempat … biar berilmu tapi jangan terlalu megah denganya … x salah jika ade tidak tahu dan cuba mencari ilmu. Orang yg betul2 berilmu tahu menjaga budi bahasanya.

    • syariff says:

      Sedapnya bahasa ckp org jahil…jgn jd org yg angkuh dgn ilmu yg ada pada kamu…kerana org berilmu xkn kluar statement mcm kamu…

    • Akhi says:

      Lebih baik diam drpd berkata salah. Itu lebih mulia dibandingkan kita tahu tp tak tahu buktinya

    • hamba allah says:

      ye la…kau org islam perfect….bukan semua org islam ade peluang utk tau kisah2 mcm ni….

    • Syiekh says:

      Jika saudari tahu akan ilmu ini xperlu mengatakan jahil pada seseorang.. itu telah menunjukkan riak, ujub , sombong & takbur pd saudari..ilmu dan kefahaman itu hakikatnya dari Allah taala.. Lagi saudari berilmu lagi saudari tunduk dan takut akan Allah..sesungguhnya kita tidak ada apa2 melainkn dari Allah semata-mata..

    • Bell says:

      Bagus ke cakap org jahil? Rasa ilmu tu dh cukup banyak? Knpa tk share kt org lain? Nk bawak ilmu masuk kubur? Silakan.. 😊

    • Aak says:

      Ilmu x sebanyak mana tapi dah riakk…

    • SIAPA JAHIL? says:

      kau siapa nk menjahilkan org? Tuhan? kau lahir2 mmg da pandai ke, xpernah jadi jahil? Acah2 ahli syurga pulak tu, ade ilmu sikit da riak…kaji dulu dimana kejahilan kita sebelum nk menjahilkan org lain. Sekian.

    • asyraf says:

      Dah tinggi sgt ke ilmu agama tu?

    • Dee says:

      Saya baru tahu? Jahil lah sy? 🤔

  2. insan yang ingin mengetahui KEBENARAN TUHAN says:

    tapi persoalannya bagaimana Dr.Zakir Naik ni tahu yang kejadian ni akan berlaku? bukankah perkara ini perkara yang masih belum berlaku dan bagaimana beliau boleh yakin dengan penerangan dan jawapannya? bukankah perkara yang belum berlaku itu adalah rahsia dan tiada sesiapa pun umat manusia yang mengetahuinya dengan jelas. saya betul-betul heran kalau ada manusia yang begitu arif tentang rancangan akhir zaman ini selain daripada yang tertulis di dalam kitab. walaupun kita begitu hebat dan pandai tidak berwakna kita lebih mengetahui dari-Nya dan hebat dari kepintarannya untuk mengupas segalanya tentang kejadian yang dijadikan oleh-Nya. tidak takut kah kita kalau kita yang silap dan berdosa. Adakah penerangan ini dipetik dari mana2 kitab? kalau ya cuba nyatakan.

    • Edy says:

      Semua yang dinyatakan oleh Dr Zakir Naik adalah berpandukan kajian daripada beberapa kitab suci termasuklah AlQuran dan kitab Injil (Bible). Boleh refer balik video2 youtube dan google Dr Zakir Naik punya talk/debat. AlQuran sudahpun terbukti menerangkan mengenai perkara yang sudahpun berlaku (kisah nabi-nabi zaman dahulu cthnya) dan akan berlaku (akhir zaman), disokong pula dengan hadis-hadis yang disampaikan turun temurun oleh umat Islam yang telah disahkan sahih. Kalau encik buat kajian lebih mendalam, encik akan faham 😁

    • Davis says:

      Dari mana kamu yakin tuhan itu ada?
      Dari mana kamu yaki hari pembalasan itu pastu ada?
      Mengapa harus khawatir mengucapkan dari apa yang diceritakan kitab2 Allah? Alqur’an adalah kitab penyempurna kitab2 sebelumnya dan KITA YAKIN TIDAK ADA kekeliruan dari apa didalamnya, ketika kitab menerangkan bagaimana tentang hari akhir mengapa kita harus ragu? Apa yg disampaikan Dr.zakir semua berdasarkan kutipan kitab2 ALLAH, apa yg disampaikan tidak ada yg dilebih lebihkan bahkan di manipulasi, dia hanya menyampaikan sebatas apa yg yg dia yakini dari pemahaman dari yang dia baca dari kitab yang diturunkan ALLAH SWT.

  3. Param says:

    Mr Naik, You are 100% wrong according to Holy Bible.. pls prove it fr Bible. Will you agree if we refer NM SAW fr other books then Quran. Be peace upon u.

    • Jac says:

      Mr Param, which books that you are talking about? The books that have a lot of amendments and editing. Your books are not holy anymore.

  4. sya sorang tak jahil says:

    Menjahilkan manusia bukan kerja dajjal ke… bagus manusia macm kau suka jahilkan sesama manusia

  5. Wanie says:

    Maknanya, Dr.Zakir jga percaya bhawa wujudnya Yesus.. syukurlah..

  6. Yen says:

    Bukan Islam kata, Nabi Isa tidak disalibkan? Yang mana satu betul ni?

  7. boby says:

    ada bukti dari alkitab atau al-quran berkata sedemikian.. Yesus lebih baik personaliti darpd Mohammad.. tahu erti Al-masih?? khalimatulah??

  8. syukur says:

    alhamdulillah… syukur lah kalau dah tahu. tp xperlulah kot untuk menjahilkan orang lain. kita ni manusia sahaja. banyak mana sgt lah ilmu yang kita ada. =).

  9. G Mus says:

    Tak usah berlagak sombong sambil mengata orang, kalau dah tau. Jahil itu tidak berdosa tapi sifat sombong takbur confirm HARAM.

  10. Hamba Prihatin says:

    Tak kena dengan tajuk, and tak ada apa yang mengejutkan.
    Admin please.

  11. Jojo says:

    Banyak lagi rahsia Allah…. Nak tahu lagi, gi mengaji kitab… Baca lah quran… Tanyalah ustaz… Jangan percaya sangat internet….

  12. Hani says:

    msalah org kita berilmu tapi xberakal..dah kna kecam..kerna nila setitik rosak susu sbelnga..hantam jaa pribahasa tuu hehe..apa pun Assalamualaikum smuaa..

  13. 4k says:

    Terima kasih kpd.Dr.zakri kerna mengupas isu agama dgn kepercayaan masing2. Kita ada kerpercayaan dan iman masing2 teruskan dgn jalan yg kita pilih. Sbb Dr. Zakri pun bukan tuhan.tq

  14. .... says:

    Kenapa Nabi Isa dipilih untuk menyelamatkan manusia dan bukannya Nabi Muhammad..

    Jika kita perhatikan manusia zaman sekarang, ada golongan yang menyebarkan fitnah yang Nabi Muhammad itu bukan utusan tuhan. Mereka lebih mempercayai konsep Tiga Tuhan dimana Nabi Isa itu dianggap anak tuhan dan Tuhan. Cukup kesian kerana mereka telah di dustakan dengan fitnah dajjal yang memanipulasikan kandungan Kitab Injil.

    Kerana Allah maha mengetahui segalanya, diturunkan-Nya Nabi Isa untuk menyampaikan kebenaran dan memperbetulkan iman orang2 yang mempercayai pembohongan dajjal itu.

    Dajjal akan keluar dan sebelum dajjal mengaku sebagai tuhan, dia akan menyamar sebagai Nabi Isa di akhir zaman nanti. Oleh kerana manusia pada masa itu ramai yang mempercayai konsep 3 tuhan dan peristiwa salib yang dimanipulasikan, jadi golongan ini akan mempercayai bahawa apa yg telah didustakan itu berlaku.

    Saat turunya Nabi Isa, golongan ini akan nampak dan tahu, yang mana Nabi Isa sebenar dan dajjal itu hanya seorang pembohong.

    Jika Allah mengutuskan Nabi Muhammad untuk turun, mana mungkin golongan ini akan mempercayai kata2 Nabi Muhammad.. bukan kerana Nabi Muhammad itu tidak hebat, tetapi fitnah keatas Nabi Isa itu hanya boleh dihapuskan oleh Nabi Isa sendiri..

    Hanya Allah yang Maha mengetahui segalanya..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *