Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dituduh Curi Tulisan Ustaz. Ni Reply Kak Hassanah Yang Buat Ramai TERHARU !!!

| June 1, 2016 | 2 Comments

Dituduh Curi Tulisan Ustaz. Ni Reply Kak Hassanah Yang Buat Ramai TERHARU !!! | Seperti yang diceritakan oleh FB Kak Hassanah (LINK). Rentetan dengan kisah viral dalam artikel ni: Anak Orang Putih Menangis Dalam Flight. Apa Yang Ustazah Ni Buat Buat Mak Bapa Depa TERKEJUT !!! (LINK). Allahumma solli ala sayyidina muhammad.
Allahumma solli ala sayyidina muhammad.
Allahumma solli ala sayyidina muhammad.

Dengan lafaz bismillah, bacalah dengan intonasi yang tenang.

1

1. Post saya mengenai dalam flight semalam di up pada pukul 7 pm something. Kemudian page UAK di up pada pukul 8 pm something. Jadi saya berharap, agar followers ustaz yang main terjah tuduh saya mencuri, cuba selidiki dulu elok-elok.

2. Di wall UAK, tulisan di bawah ada tulis hashtag di kongsi dari siapa. Inilah orang kita yang selalu membuat kesimpulan tanpa membaca sehabisnya. Hehe.

3. Ada yang berbalah kata ini tulisan ustaz. Ini tulisan kak hassanah. Aku perati je korang. Hahahaha. 😂 Ikutlah imagine cara ustaz berinteraksi pun tak kisah, janji isinya sampai.

4. Ada juga yang kata kak ni buat syirik sebab meniup selawat dan tak berharap pada Allah. Tapi berharap pada selawat. Kalau macam tu, doctor yang ubatkan kita buat syirik lah ye. Sebab kita tak berharap pada Allah. Kita berharap pada doctor. Hahaha 😂

5. Ada juga yang tanya betul ke kisah ni ? Ke sekadar story ? Anda boleh scroll komen di wall UAK ada seorang penumpang nama faten apa tah ada komen. Dia juga bersama dengan saya flight semalam. Dia ada komen, ada budak menangis. And itulah budak kecik mat salleh tu. Lagipun siapa yang lama ikuti tulisan saya, saya jenis menulis kisah benar means yang berlaku di sekeliling. Hehe.

2

6. Ada juga yang panas jalan cerita tak logik. Sebab lampu kalau dipadamkan means orang tak boleh masuk toilet. Macam saya ceritakan, si ayah ke toilet semasa kapal sudah sedikit stabil. Means belum stabil sepenuhnya. Pramugari ada juga yang melihat but depa go on ja. Sebab budak kecik tu meragam kuat.

7. Ada juga yang kata kenapa tak pasang lampu baca? Ya Allah. Hehe. Cuba baca molek saya ada bantu si ibu nyalakan lampu reading.

8. Semalam jam 2 pagi hp saya masuk satu mesej. Dari admin Ustaz sendiri, saya sendiri tak tahu dari mana nombor saya diperolehi.
” Salam. Tolong report pd fb utk terminate page tu. Terlalu banyak page yg tlg diujudkan oleh org yg x bertggjwb bagi tujuan menjatuhkan maruah ustaz. Fb ustaz hanya satu iaitu ustaz abdullah khairi original.”

Saya tergamam, patutlah selama ni saya tengok terlalu banyak fb alim ulamak yang bukan dikendalikan oleh mereka. Tapi orang awam terbawa-bawa satu sifat melulu iaitu ‘share’ tanpa selidik. Ia suatu yang bahaya sebenarnya apatah lagi jika melibatkan sesuatu hukum hakam agama. Contoh saya pernah baca satu page ustaz Azhar Idrus yang viral. Mengenai haram bercakap atau membuka mulut ketika azan. Sebenarnya tidak selagi ia tidak menganggu para jemaah. Apapun adabnya kenalah senyap. Tapi admin yang lead page UAK semalam saya tak salahkan pun. Jadi kalian janganlah salahkan page tu. Wallahualam.

9. Sebagai seorang penulis. Saya amat menitikberatkan untuk sesiapa sahaja agar kita beradab pada mana-mana ilmu yang kita ambil. Sebab ia melibatkan maruah penulis jika asalnya hasil kita tapi kita pulak yang dituduh. Kadang kita sibuk berdebat dosa pahala riak takbur tapi kita tidak istigfar dan muhasabah bagaimana adab kita kepada seorang murabbi. Begitu juga adab pembaca kepada penulis.

10. Di kesempatan itu, nak wish selamat menunaikan ibadah puasa yang tak lama lagi. Salam ukhwah. Semoga Allah merahmati kalian. KREDIT FB Kak Hassanah (LINK)

P.S. 1 – Inilah Hasil Campuran Cuka Jalen Dan Softener Daia Yang Buat Ramai Suri Rumah TERSEYUM !!!
P.S. 2 – Inilah VIDEO JELAS Detik Penyanyi Dangdut POPULAR Maut DIPATUK Ular. Memang NGERI !!!
P.S. 3 – Kenapa Semut TAK HURUNG Coklat Cadbury Terbiar. Puncanya Sgt MENGEJUTKAN !!!
P.S. 4 – Inilah Cara HACK Whatsapp Pasangan Anda Dengan MUDAH Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 5 – 10 GAMBAR Bukti Lukisan Lawak GILA GILA Tahun 1993 Kini Jadi KENYATAAN !!!

Tags: , , , , ,

Category: Wanita

About the Author ()

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Rohidah ahmad says:

    Saja nak citer2 sikit dlm ni
    23 tahun dulu saya bawa anak kecil umur 6 bulan dari ohio ke msia..winter di sana..tiba2 dlm kpl baby meragam…pramugari tolong buka baju baby tinggal diaper dan dukung berjalan ke depan ke blakang bergilir2..hingga baby tertidur..
    Saya rasa krew tidak dibenarkan berbuat demikian..namun mereka tetap membantu.
    Saya dan suami amat2 menghargai bantuan mereka..tkasih MAS

  2. Syukri says:

    Kisah benar? Bukan imaginasi ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *