Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pelajar Cina Ni Tak Tahan BAU ROKOK Roomate. Terus Dia REKA Ciptaan Yang MENAKJUBKAN !!!

| July 3, 2016 | 0 Comments

Pelajar Cina Ni Tak Tahan BAU ROKOK Roomate. Terus Dia REKA Ciptaan Yang MENAKJUBKAN !!! | Kerana tidak tahan dengan amalan rakan sebiliknya merokok di dalam bilik, seorang pelajar di Nanning mencipta satu alat khas supaya paru-parunya sentiasa bebas dari asap rokok ketika rakannya sibuk berasap.

1

Alat yang dicipta olehnya itu sangat ringkas. Alat itu dilengkap dengan kotak; yang akan menutupi kepalanya; dan kotak itu bersambung dengan beberapa helai plastik sampah.

Udara pula akan disalurkan menerusi sebuah kipas elektrik kecil di atas tingkap.

2

Lebih bagus, pelajar berkenaan turut memuat naik skematik dan gambar-gambar alat itu jikalau ada sesiapa yang bernasib sepertinya dan tidak mahu menjadi mangsa ‘secondhand smoker’.

Bagaimanapun, pelajar itu mengaku alat yang diciptanya itu kurang berkesan terutamanya ketika musim sejuk. Ini kerana udara yang sejuk akan masuk ke dalam kotak itu sehingga kepalanya menjadi kebas.

Netizen di Weibo (Facebook versi China) kagum dengan ciptaan itu sekaligus mengkritik tindakan pelajar-pelajar yang menghisap rokok di dalam dorm.

“Merokok di dalam dorm sangat merbahaya kerana ia boleh menyebabkan kebakaran. Universiti sepatunya mengharamkan pelajar dari merokok di dalam dorm”, nasihat seorang netizen.

Seorang netizen pula berkata : “Pelajar sepatutnya merokok di luar dorm. Tolong respek pelajar lain yang tidak merokok.

“Hidup dengan pelajar yang merokok adalah satu azab. Ketika saya belajar di universiti dulu, saya pernah terbangun kerana terhidu bau asap rokok rakan sebilik saya. Semua baju, katil dan kain tuala saya bau rokok. Saya bersyukur zaman itu sudah lepas.”, kata seorang lagi netizen. – KREDIT Siakapkel.

3
4
5
6
7
8

P.S. 1 – Inilah Hasil Campuran Cuka Jalen Dan Softener Daia Yang Buat Ramai Suri Rumah TERSEYUM !!!
P.S. 2 – Inilah VIDEO JELAS Detik Penyanyi Dangdut POPULAR Maut DIPATUK Ular. Memang NGERI !!!
P.S. 3 – Kenapa Semut TAK HURUNG Coklat Cadbury Terbiar. Puncanya Sgt MENGEJUTKAN !!!
P.S. 4 – Inilah Cara HACK Whatsapp Pasangan Anda Dengan MUDAH Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 5 – 10 GAMBAR Bukti Lukisan Lawak GILA GILA Tahun 1993 Kini Jadi KENYATAAN !!!

Tags: , , , , , , ,

Category: Kreatif

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *