Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Bahu Bayi TERSANGKUT n Nyaris MAUT. Tp Ini Kata Suami Kt Doktor Yg Buat Ramai TERPANA !!!

| April 11, 2017 | 0 Comments

Bahu Bayi TERSANGKUT n Nyaris MAUT. Tp Ini Kata Suami Kt Doktor Yg Buat Ramai TERPANA !!! | Seperti yang diceritakan oleh FB Dr Azizul Salehudin (LINK). Bersempena dengan kenyataan Timbalan Menteri & DG, aku terasa nak kongsi berkenaan kejadian yang pernah terjadi kepada diri aku tak lama dulu. Satu per#istiwa yang aku sendiri tak terfikir boleh berlaku. Aku kongsikan untuk masyarakat lihat dan faham bahawa memang wujud situasi begini.


Sekadar Gambar Hiasan.

Pada masa itu, aku seorang bertugas di dewan bedah. Seorang pesakit masuk ke dewan bersalin untuk melahirkan anak, ditemani suaminya. Si isteri berpurdah dan si suami berju#bah dan berkop#iah. Melihat kepada perwatakan mereka, aku sendiri faham-faham untuk tidak attend pesakit itu sebab tahu pastinya mereka mahu wanita yang menyambut kelahiran. Aku minta JM untuk sambut bila baby na keluar. Aku pula attend pesakit lain yang boleh tahan ramainya waktu itu.

Sedang aku attend pesakit lain, jururawat menjerit, “Doktor, shoulder stuck.” Rupanya pesakit tadi bayinya mengalami shoulder dystocia. Keadaan dimana kepala bayi sudah keluar tapi bahu tersangkut. Ini adalah situasi kecemasan yang memerlukan tindakan segera kerana mampu meragut ny#awa bayi.

Aku pun terus masuk ke bilik bersalin tersebut. Sesampainya di situ, terus sahaja si suami tengking dan halau aku seorang doktor yang nak selamatkan anaknya keluar.

“Kenapa ada lelaki ni? Keluar! Saya taknak ada lelaki dalam ni. Biar anak saya mati, isteri saya mati pun takpa, yang penting saya tak nak ada lelaki kat sini.”

Pergh.. Aku pun dengan rasa sayu terus keluar sambil cakap kat staff lain, “McRobert, McRobert.”

Cerita macam ni memang rare tapi sebenarnya berlaku. Bukan nak highlight benda yang buruk begini tapi nak tunjuk pada masyarakat, memang wujud situasi begini dek kerana kefahaman yang salah tentang maqasid syariah.

Aku kongsikan bukan untuk burukkan sesiapa tapi nak bagi faham. Watak, latar tempat dan masa dirahsiakan. Sekian. KREDIT FB Dr Azizul Salehudin (LINK)

Bagi yang apa kejadahnya pulak doktor tu jerit nama mat salleh McRobert Mcrobert tu pulak.. Untuk makluman. The McRoberts maneuver is an obstetrical maneuver used to assist in childbirth. Kira teknik nak bantu wanita yg mengalami bayi tersangkut bahu tu untuk mudah bersalin.

P.S. 1 – Inilah Hasil Campuran Cuka Jalen Dan Softener Daia Yang Buat Ramai Suri Rumah TERSEYUM !!!
P.S. 2 – Inilah VIDEO JELAS Detik Penyanyi Dangdut POPULAR Maut DIPATUK Ular. Memang NGERI !!!
P.S. 3 – Kenapa Semut TAK HURUNG Coklat Cadbury Terbiar. Puncanya Sgt MENGEJUTKAN !!!
P.S. 4 – Inilah Cara HACK Whatsapp Pasangan Anda Dengan MUDAH Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 5 – 10 GAMBAR Bukti Lukisan Lawak GILA GILA Tahun 1993 Kini Jadi KENYATAAN !!!

Tags: , , , , ,

Category: Sosial

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *