Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ibu Bapa BERTEGAS Takmo Kahwinkan Anak Perempuannya. Puncanya Amat MENGEJUTKAN !!!

| May 7, 2017 | 0 Comments

Ibu Bapa BERTEGAS Takmo Kahwinkan Anak Perempuannya. Puncanya Amat MENGEJUTKAN !!! | Sedih dengan masyarakat hari ini yang lebih takut dan malu dengan manusia dari Allah. Sudah terlanjur ( sebenarnya bersekedudukan dalam satu rumah dan keluarga baru tahu selama ini dia menyewa bilik dengan teman lelaki) dan mengandung , keluarga sibuk mahu menghantar ke rumah perlindungan dari usaha menikahkan mereka.


Sekadar Gambar Hiasan.

Sementelah lelaki itu rela dan bersedia menerima dia menjadi isteri. Bukannya lepas guna buang. Biarlah mereka tersedar dan sama kembali mentaati Allah dan Rasul. Jika mereka tidak sedar sedar juga mereka tidak akan mencari jalan keluar dengan menemui ibu bapa dan memaklumkan duduk perkara keadaan mereka. Mereka mahu bernikah. Mereka boleh aja teruskan lagak bagai suami isteri pada mata masyarakat tetapi mereka tahu mereka tidak boleh menipu Allah.

Emak bapak pulak yang menimbulkan masalah dengan menghalang pernikahan terjadi. Rupanya bukan menghalang tetapi ada rahsia lain terbuka. Ia berkaitan wali pernikahan. 20 tahun dulu perkara terjadi. Hari ini baru terbongkar. Emaknya telah mengandungkan dia sebelum bernikah. Emak bapak telah menikmati malam pertama beberapa bulan sebelum pernikahan mahu dijalankan. Katanya mahu ujipandu. Oleh kerana malu dengan masyarakat, emak bapak tidak sanggup mengakui dan menguruskan permohonan wali hakim.

Kerana malu untuk membuat urusan wali hakim kerana nanti terpaksa buat pengakuan bersumpah, maka anak yang telah mengandung ini mahu dihantar ke rumah perlindungan. Biar beranak dulu. Kemudian anak itu diserahkan kepada orang lain. Selepas itu barulah disuruh mereka bernikah di luar negara. Selepas nikah di luar negara, balik Malaysia baru buat pendafatran pernikahan di pejabat agama. Dengan cara begini rahsia yang emak bapak sorok terus tersimpan.

Semua tu melibatkan kos, bukan mudah urusannya. Emak bapak kata, wang hantaran 10K yang sepatutnya mereka minta boleh saja digunakan untuk urusan itu. Tapi manalah anak dan teman lelakinya ada duit. Kalau ada duit, sudah lama mereka datang jumpa mohon bernikah sebelum terjadi perkara ini. Ketika tu duit 10k yang diminta tidak dapat diadakan. Sedih, sedih sangat apabila emak bapak tidak mengakui kesilapan mereka dan belajar dari kesilapan itu.

Masyarakat hari ini lebih berasa malu depan manusia dari berasa malu dengan Allah. Jesteru berulang ulanglah kepincangan dan kejahilan di dalam mendidik anak anak. Apa nak jadi ya?

Sama sama kita fikir, kita jaga dan kita bertindak untuk anak anak kita. Jagalah anak anak dengan kita menjaga hubungan dengan Allah dan Manusia. Kita minta Allah jaga anak anak kita kerana kita lemah, tidak punya daya upaya mengawasi mereka setiap masa dengan syarat hubungan dengan Allah kita jaga sebaik baiknya.

Sumber: Baitus Solehah

P.S. 1 – Kereta Alphard Ini Melanggar Seekor Lembu Di Melaka… Akibatnya Bakal MENGEJUTKAN Anda !!!
P.S. 2 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‎ICELAND !!!
P.S. 3 – TERKINI… Ustaz Terkenal Tanahair KANTOI Menyumpah Orang Ramai !!!
P.S. 4 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‎ICELAND !!!
P.S. 5 – PERNAH TENGOK 5 GAMBAR PROTON JEBAT INI ? MEMANG MENGANCAM !!!

Tags: , , , , ,

Category: Sosial

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *