Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

VIRAL Video Aksi Peserta PLKN . Apa Jadi Kat Dia Selepas 5 Tahun Buat Ramai TERKEJUT !!!

| June 10, 2017 | 0 Comments

VIRAL Video Aksi Peserta PLKN . Apa Jadi Kat Dia Selepas 5 Tahun Buat Ramai TERKEJUT !!! | Sejak semalam telah menjadi tular di laman sosial menunjukkan telatah seorang peserta Pusat Latihan Khidmat Negara (PLKN) yang takut atau gayat dengan tinggi.

Video berkenaan menjadi tular sehingga ditonton lebih satu juta orang yang terhibur dengan peserta PLKN berkenaan.

Namun itu adalah liam tahun lalu, menurut pemilik Facebook Muhammad Rizzuwan berkata, ketika itu memang dia amat takut dan gayat dengan tempat tinggi.

“Ketika saya menjadi pelatih PLKN Kem Nasuha Pagoh memang saya akui memang gayat sikit tinggi, lagi-lagi ketika itu saya tak tahu pasal tali dan ikatan lagi yang membuatkan saya gerun ketika itu.”

“Tapi sekarang Alhamdulilah setelah saya belajar di recrut bomba saya lebih mahir tentang tali dan boleh membuat abbseling sendiri,” jelas Che Ku Muhammad Rizzuwan Che Ku Mohsin, 22, selepas videonya lima tahun lalu telah viral di media sosial.

Apa yang menarik, dari seorang yang amat takutkan tinggi, beliau kini telah menjadi anggota bomba yang sememangnya akan melalui latihan-latihan lasak termasuk di tempat tinggi.

Beliau telah memuatnaik beberapa keping gambar terbarunya di mana membuktikan dia kini sudah tidak takut dengan ketinggian seperti yang dilaluinya semasa PLKN dahulu.

“Terima kasih kepada semua yang memberikan komen positif, insyaAllah selepas ini jika ada bangunan tinggi untuk menyelamatkan orang saya tidak ketar kaki ,kerana banyak ilmu yang telah saya pelajari di jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia,” tulisnya di lamana Facebook.


Sumber: Siakapkeli.my

P.S. 1 – Kereta Alphard Ini Melanggar Seekor Lembu Di Melaka… Akibatnya Bakal MENGEJUTKAN Anda !!!
P.S. 2 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‎ICELAND !!!
P.S. 3 – TERKINI… Ustaz Terkenal Tanahair KANTOI Menyumpah Orang Ramai !!!
P.S. 4 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‎ICELAND !!!
P.S. 5 – PERNAH TENGOK 5 GAMBAR PROTON JEBAT INI ? MEMANG MENGANCAM !!!

Tags: , , , ,

Category: Hiburan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *