Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Murid HENTAK Kepala Guru Wanita Akibat CUBAAN Untuk … MENGEJUTKAN !!

| September 23, 2017 | 3 Comments

Murid HENTAK Kepala Guru Wanita Akibat CUBAAN Untuk … MENGEJUTKAN !! | Baca Viral – Lagi cerita berkenaan salah laku pelajar sekolah. Guru-guru perlu ambil langkah untuk mempelajari seni mempertahankan diri juga selepas ini. Tambahan pula untuk guru wanita. Banyak kes yang melibatkan guru-guru di sekolah yang menerima ugutan dan macam-macam ancaman daripada murid serta ibu bapa mereka. Nak mendidik pun jadi satu masalah….

GURU WANITA SEDANG SOLAT DI SURAU

Di LAHAD DATU, Seorang guru wanita menerima 17 jahitan di kepala selepas dihentak dengan batu oleh seorang pelajar lelaki berusia 13 tahun yang cuba mencuri wang tunai miliknya, Isnin lalu.

Dalam kejadian jam 1.50 tengah hari, guru berusia 23 tahun itu sedang solat Zuhur di surau sebuah sekolah rendah di daerah ini.

Keadaan mangsa dilaporkan stabil dan kini dirawat di Hospital Lahad Datu.

Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Ramli Din, berkata suspek yang juga pelajar sebuah sekolah menengah berhampiran dapat ditahan beberapa guru dan pengawal keselamatan yang menyedari kejadian itu selepas terdengar jeritan mangsa.

CUBAAN MENCURI !!

“Ketika tahiyat akhir, suspek menghentak kepala mangsa dengan batu kemungkinan bimbang cubaannya untuk mencuri disedari guru terbabit.

“Terkejut dengan kejadian itu, mangsa menjerit sebelum pengawal keselamatan dan guru lain menangkap suspek dan menyerahkannya kepada polis,” katanya ketika dihubungi, di sini.

Ramli berkata, siasatan mendapati suspek ponteng sekolah dan datang ke surau sekolah tempat mangsa mengajar dipercayai untuk mencuri.

Suspek kini direman bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 393 kerana cuba melakukan rompak dan Seksyen 324 Kanun Keseksaan iaitu sengaja menyebabkan cedera menggunakan senjata atau lain-lain benda berbahaya.

Sumber : BHarian

Tags: , , , , , ,

Category: Tempatan

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. mohd nadzeri bin jasin says:

    Patut ramai pelatih2 guru yg bimbang di posting ke Sabah dan Sarawak..sbb Org Sabah dan Sarawak maseh lgi tidak bertamadun dan anti Semenanjung..Contoh..berbgai bgai kes yg terjadi terhdap mangsa yg kebanyakkan nya dri Semenanjung..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *