Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

AWAS ! Bahaya Kabel Pengecas Telefon, APA Terjadi Kepada Bayi Ini? MENGEJUTKAN

| October 8, 2017 | 2 Comments

AWAS ! Bahaya Kabel Pengecas Telefon, APA Terjadi Kepada Bayi Ini? MENGEJUTKAN | Baca Viral – Allahuakbar, bahaya yang datang dari pekakas barangan di rumah. Waspada wahai ibu ayah sekalian, kabel pengecas telefon jangan lah dibiarkan ditinggalkan begitu sahaja. Anak-anak kecil masih tidak dapat membezakan barang yang mereka pegang. Semoga semua ibu bapa ambil iktibar.

KABEL PENGECAS TELEFON TIDAK DIMATIKAN ARUS

GLASGOW, AMERIKA SYARIKAT – Mulut bayi perempuan berusia 19 bulan melecur teruk selepas memasukkan kabel pengecas telefon bimbit yang tidak dimatikan arusnya ke dalam mulut.

Ibu mangsa, Courtney N Davis, berkata, kejadian itu berlaku pada 28 September lalu di mana bayinya memasukkan kabel pengecas tersebut ke dalam mulut sebelum terkena renjatan elektrik yang menyebabkan bibir kirinya melecur teruk.

BIBIR BAYI MELECUR NAMUN TIDAK BOLEH DISPAU UBAT

Mangsa kemudian dibawa ibunya ke pusat perubatan dan doktor mengesahkan bibir mangsa melecur dan tiada sebarang ubat yang dapat diletakkan pada bibir mangsa kerana bimbang akan dijilat oleh lidahnya.

Menurut Courtney, kebiasaannya dia tidak akan meletak alat pengecas telefon di tempat yang boleh dicapai oleh mangsa. Namun pada hari kejadian, dia terlupa untuk menyimpan alat pengecas tersebut.

HANYA BEBERAPA MINIT BIBIR SUDAH MELECUR

“Hanya beberapa saat sahaja bibirnya sudah melecur. Sebelum ini dia tidak pernah meletakkan kabel pengecas itu ke dalam mulut, malah tidak pernah menyentuh alat pengecas itu.

“Namun pada hari itu, dia melakukan perkara yang tidak diingini itu sehingga menyebabkan bibirnya melecur teruk,” katanya.

Justeru, Courtney menasihatkan semua ibu bapa dan penjaga serta pengasuh berhati-hati dan tidak meletak atau membiarkan alat pengecas telefon di tempat yang mudah dicapai oleh kanak-kanak bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini berlaku.

Sumber : TR

Tags: , , , , ,

Category: Dunia

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *