Mak Suka Beli Barang BERJENAMA. Bila Anak TEGUR, Jawapan Mak Buat Anak TERKEDU

| October 2, 2017 | 3 Comments

Mak Suka Beli Barang BERJENAMA. Bila Anak TEGUR, Jawapan Mak Buat Anak TERKEDU | Baca Viral – Kematian yang memberi inspirasi. Tidak popular semasa hidup, namun menjadi sebutan dan mulia selepas meninggal dunia.

SEBAB MAK SUKA BELI BARANG BERJENAMA

Mak aku ade 4 org anak perempuan..dia seorang yg org kata branded jugak.baju.nk brand sekian2,hbags nk brand sekian2.suatu hr aku tanya “mom kenapa mom beli brg2 ni byk2,pandora smpai 4,xrase membazir ke?
Lepas tu hbag xnk pakai bagi kt org.nape xjual preloved.elok lagi.(time ni aku agak jahil)

Ayat mak aku ni mmg aku igt sampai mati “aku saja nk merasa.mase hidup ni,aku mati nanti ampa amik la semua ni,kang kalau aku simpan duit ampa bergaduh adik beradik.manusia ni bukan boleh tgk duit.brg ni setiap brand aku beli lebih supaya ampa xbergaduh adik beradik,pndora ni nnt amik sorg 1,jgn bergaduh,aku pakai brg branded sbb tahan lama n aku syg,nk sedekah kt org biaq yg elok2,biaq yg kita syg.xpayah nk preloved2 sgt..mana hang mau duit ka pahala..

KESEMPURNAAN PENGURUSAN JENAZAH MAK BUAT ANAK TERKEJUT

Mak aku selalu ckp pasal mati.yela dah mmg kerja dia mandikan jenazah..setiap kali lepas.mandikan jenazah dia cerita jenazah yg indah2 je mengenai jenazah yg pernah dia mandikan.lepas tu sebut “mcm mana la nnt jenazah aku”

Aku xpernah terfikir pon nk kerja mandikan jenazah smpai la aku mandikan jenazah mak aku,aku nmpk org ramai offer diri nk mandikan jenazah dia.masa mandikan aku tgk kiri kanan makcik2 ni nangis bersungguh2 dr aku.menangis2 depa merayu pd Allah “ya Allah kau ampunkan dosa sahabatku ini ya Allah,dia org yg baik,jauhi dia dr siksa kubur bla bla bla”

POLIS IRINGI JENAZAH MAK KE TANAH PERKUBURAN

Aku terpaku,kenapa mkcik ni syg sgt dgn mak aku,apa yg dia buat kt luar yg aku xtau”.dan saat paling heran tiba2 geng2 polis tiba2 dah roger each other utk escort jenazah mak aku n sebijik bus dtg dr muar..n seriously aku xtau menahu..org yg xkenal tanya “jenazah ni bini polis ke?”..kau imagine la aku ni insp je,kuasa pon xde,berani plk aku nk minta escort2 bagai..aku pon tanya sorg peg dr ipk selangor ni,”tuan, sape hanta suruh escort ni?” Peg tu jawab “bukit aman puan,dia suruh escort smpai kubur,ni sumbangan dr pihak ipk selangor”org ipk kenal aku pon tak.

Aku rase aku ni bukan sapa2 kt bukit tu.kecik sgt2.mungkin kebaikan mak aku ni kot allah gerakkan hati hamba2nya..dari kisah ni aku belaja 1 perkara,mak aku ni bukan sape2.self branding pon dia xpenah buat,bukan datin bukan bisnes woman yg berjaya seantero dunia,dia tukang mandi jenazah je.tp di saat dia mati,Allah buka kebaikan dia sehingga org igt yg meninggal ni org ternama..hakikatnya si mati ni hanya tukang mandi jenazah je.bukan bisnes je boleh tmbah nilai pd org,kerja mandi jenazah,kerja gali kubur semua ni tambah nilai pd org.tp kita ni sibuk nk value added to people dgn pekerjaan yg gah2 supaya dipandang tinggi.(xperli sesape,smash diri sendiri)

Hopefully dgn perkongsian ni ampa yg baca dpt sesuatu yg aku nk smpaikan.sbb tu smpai la ni aku xreti sgt nk buat self branding.tp kalau ampa nk buat xsalah.buat ja kalau betui kena pd tempatnya..nk cerita inspirasi diri sendiri xdak.so aku cerita kisah mak aku kot boleh inspirasi ampa pd yg teringin nk jd tukang mandi jenazah ka..ada ka???hihi

Ok sekian saja perkongsian hrni.igt sedekah benda yg kita syg.bukan p sedekah roti kirai tu kt org.hihi

Sumber

Tags: , , , , ,

Category: Wanita

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *