Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

VIRAL Cikgu JELITA Di Laman SOSIAL Kerana KEGIGIHAN Cikgu Ini. Rupa-Rupanya Risau ADA..

| October 11, 2017 | 2 Comments

VIRAL Cikgu JELITA Di Laman SOSIAL Dengan KEGIGIHAN Cikgu Ini. Rupa-Rupanya Risau ADA.. | Baca Viral – Banjir kilat yang berlaku di Kedah pagi ini, sehingga menyebabkan terlihat kelibat binatang berbisa. Apa yang cikgu jelita ini lakukan sangat WOW

“SAYA takut depa main ayaq (air) sebab ada cikgu nampak ulaq (ular) berkeliaran di sekolah,” kata Farrah Norashikin Juhari, 35, guru pendidikan jasmani Sekolah Kebangsaan Haji Abu Bakar, Lepai, Alor Setar, Kedah yang gambarnya mengendong lima murid sekolah itu menjadi tular di media sosial, hari ini.

CIKGU JELITA KENDONG PELAJAR

Kebanyakan netizen memuji kegigihan Farrah yang bertindak mengendong beberapa murid selepas sekolah itu dilanda banjir pagi tadi.

Farrah berkata, pada 7.45 pagi sekolah berkenaan dilanda banjir kilat menyebabkan beberapa kelas Tahun Satu dan Dua dinaiki air menyebabkan mereka terpaksa ditempatkan di kelas tingkat atas.

“Bagaimanapun, beberapa murid mengatakan mereka tertinggal bekalan makanan dan wang dalam kelas menyebabkan saya risau sekiranya mereka dipatuk ular jika membenarkan mereka meredah air banjir.

“Saya kemudian menawarkan diri mengendong lima murid dari dewan tempat berkumpul ke kelas mereka yang hanya terletak puluhan meter saja,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, hari ini.

Katanya, kebanyakan mereka adalah murid Tahun Satu dan sudah menjadi lumrah kanak-kanak seronok apabila melihat air banjir menyebabkan guru sekolah berkenaan membuat kawalan ketat.

PELAJAR ‘SEGAN’ DIKENDONG

“Ada beberapa murid Tahun Dua mengatakan malu dikendong saya, tetapi saya menerangkan keadaan ketika itu sudah darurat dan saya tidak mahu kejadian tidak diingini berlaku terhadap mereka.

“Keadaan pagi tadi memang kalut, tetapi ini bukan kejadian pertama banjir kilat berlaku, setiap kali hujan lebat pasti terjadi bah,” kata ibu kepada seorang cahaya mata itu.

Dia yang baru dipindahkan ke sekolah itu Januari lalu berkata, dia mengambil tanggungjawab berkenaan kerana sudah menjadi tugas seorang guru sentiasa melindungi anak didiknya.

“Saya tidak sangka gambar berkenaan menjadi tular kerana saya hanya laksanakan tanggungjawab sebagai seorang guru,” katanya.

Sumber : HMetro

Tags: , , , ,

Category: Tempatan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *